diplomski rad
Uloga gastronomskih manifestacija u turističkoj ponudi Istre

Irena Čatić (2016)
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Odjel za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije
Podaci o radu
NaslovUloga gastronomskih manifestacija u turističkoj ponudi Istre
AutorIrena Čatić
Voditelj/MentorDanijela Križman Pavlović (mentor)
Klara Trošt Lesić (mentor)
Sažetak rada
U ovom diplomskom radu pojašnjavaju se pojmovi kulturnog turizma, kulturnih manifestacija, gastronomije odnosno gastronomskih manifestacija na području Istre, te se isti prikazuju kroz praktični primjer odabrane gastronomske manifestacije Pazi što jedeš . Gastronomske manifestacije su od velikog značaja za Istru, održavaju se cijele godine, obogaćuju njenu turističku ponudu, privlače turiste tokom sezone, ali i van sezone. Također, štite i promiču kulturne vrijednosti, prenosi se tradicija kuhanja na sljedeće generacije i na turiste koji posjećuju županiju što se može vidjeti na odabranom primjeru.
Ključne riječikulturni turizam kulturne manifestacije gastronomske manifestacije Istra Pazi što jedeš
Naslov na drugom jeziku (engleski)The role of gastronomic manifestations in the tourist offer of Istria
Povjerenstvo za obranuAljoša Vitasović (predsjednik povjerenstva)
Danijela Križman Pavlović (član povjerenstva)
Iva Slivar (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Jurja Dobrile u Puli
Ustrojstvena jedinica niže razineOdjel za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije
MjestoPula
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaDRUŠTVENE ZNANOSTI
Ekonomija
Trgovina i turizam
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaKultura i turizam
Akademski / stručni nazivmagistar/magistra kulture i turizma
Kratica akademskog / stručnog nazivamag.turism.cult.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-12-23
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
This thesis explains the concepts of cultural tourism, cultural events, gastronomy and gastronomic events in Istria, and it is displayed through the practical example of selected gastronomic event Pazi što jedeš. Gastronomic events are held throughout the year and they are of great importance for Istria, they enrich its tourism offer, attracting tourists during the peak season and also off-season. In a selected example we can see that gastronomic events protect and promote cultural values and also help in passing cooking traditions to the next generations and the tourist who visit the county.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)cultural tourism cultural events gastronomic events Istria Pazi što jedeš
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:137:231204
PohranioVanessa Toić